פסק-דין בתיק ת"ק 001966/04

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב
001966-04
24.6.2004
בפני :
הראל יחזקאל

- נגד -
:
1. לוז אלימלך
2. לוז שרה

:
וורלדוויד ריזורטס בע"מ
פסק-דין

1.       התובעים, בעל ואישה, ילדי 1935 - 1933, הגישו כנגד הנתבעת תביעה על סך של 14,000 ש"ח.

הנתבעת, חברה פרטית, עוסקת בשיווק זכויות נופש באתרים שונים ברחבי העולם.

          כל ההדגשות להלן הינן של הח"מ אלא אם יצוין אחרת.

2.       לאחר ששמעתי את עדות התובעת, עיינתי במסמכים שהוגשו על ידי שני הצדדים והאזנתי בקשב רב לטיעוני נציג הנתבעת - הגעתי לעובדות ולמסקנות המפורטות להלן.

          אין בכוונתי לפרט בפסק הדין את כל טענות הצדדים, אך פסק הדין ניתן לאחר שהבאתי בחשבון את כולן.

3.       בשנת 1999 רכשו התובעים  מהנתבעת זכות ליחידת נופש במלון שאטו דיל ביץ ריזורט (להלן: "יחידת הנופש") תמורת סך של כ - 25,000 ש"ח.

          התובעים רשאים, בתנאים מסוימים, לבצע תחלופה של יחידת הנופש וזאת באמצעות חברת תחלופה הידועה בשם "אינטרוול".

          התובעים ממשו שלוש פעמים את זכותם זו.

4.       לערך בחודש אוקטובר 2002 , פנו טלפונית נציגי הנתבעת לתובעים בהצעה לסור למשרדיה על מנת לקבל פרטים על תוכנית לשדרוג יחידת הנופש.

          לאחר מספר טלפונים נענו התובעים להצעה והגיעו למשרד הנתבעת ביחד עם לקוחות נוספים של הנתבעת. בתום מצגת שהוצגה על ידי מי מנהלי הנתבעת - מר יוני פרל (להלן: "פרל"), עזבו חלק מהנוכחים את המקום והאחרים, ובכללם התובעים, נשארו במקום לצורך פגישות אישיות וקבלת פרטים נוספים.

פגישתם האישית של התובעים התקיימה עם פרל אשר הציג בפניהם תוכנית לשדרוג ולשיפור הזכות ליחידת הנופש וזאת על ידי הרחבת מגוון יחידות התחלופה העומדות לרשותם ע"י אינטרוול, לרבות האפשרות לצאת לנופשים שונים ונוספים.

          התובעים אשר היו מעונינים בשיפור אפשרויות התחלופה של יחידת הנופש הבהירו לפרל כי אינם מעונינים בבתי מלון, אלא ביחידות דיור. פרל הבטיח לתובעים כי המדובר ביחידות דיורת דיור של 8-2 אנשים ולא בבתי מלון.

          כן הבטיח פרל כי הנתבעת היא זו שתשמש כחברת התחלופה. פרל הבטיח כי בכל פניה לביצוע תחלופה - יעמוד הוא אישית לרשות התובעים.

על מנת לפתות את התובעים להיעתר להצעה, מסר פרל בידי התובעים מכתב התחייבות ולפיו:

          " לוז יקבלו תוך 30 יום בדואר 2 כרטיסי טיסה שהאחד הוא חינם והשני      יקנה בהנחה.

          שימוש ב - 3 פעמים....

          להזמנות החל מחודש 5/03".

          המכתב נחתם על ידי פרל על גבי נייר המכתבים של הנתבעת ובצרוף חותמת הנתבעת.

          באותו מעמד חתמו התובעים על הסכם השדרוג והתחייבו לשלם לנתבעת את הסך של 25,000 ש"ח, באמצעות כרטיס האשראי (להלן: "הסכם השדרוג").

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>